Onderzoekend leren: Dat is wat ze bij Aalberts integrated piping systems doen. Als werknemer word je vrijgelaten, toch heb je altijd een vangnet om op terug te vallen. Dat is ook precies de ervaring die Stefan Bredius (27), Manufacturing Engineer, heeft: “Proactief zijn, niet bang zijn om fouten te maken en hiervan blijven leren, dat is de manier waarop wij ontwikkelen binnen Aalberts integrated piping systems. Door onderzoekend te blijven werken ontdek je wat wel en wat niet werkt. Gebruik je een halve millimeter materiaal meer en breekt de fitting? Dan weet je dat te ver bent gegaan en doe je dat niet nogmaals. Als ik iets kapot maak, worden mijn collega’s niet gelijk boos.”

Stefan Bredius
In 2016 is Stefan, door zijn studie werktuigbouwkunde, in contact gekomen met Aalberts integrated piping systems. In 2019 was hem die technische speeltuin nog altijd bijgebleven en besloot hij te mailen om te kijken of er een mogelijkheid was hier af te studeren. Nadat hij hier met een 9 is afgestudeerd, kreeg hij direct een contract aangeboden en zit inmiddels volledig op zijn plek. “Werken bij Aalbers integrated piping systems is anders dan de gemiddelde Werktuigbouwer gewend is. Wij gaan verder dan alleen de tekentafel, we zijn betrokken bij de productontwikkeling van A tot Z: dat wat je tekent heb je later daadwerkelijk in je handen. Je krijgt ontzettend veel vrijheid om creatief te zijn. Denk hierbij aan financiële vrijheid en tijd. Deze vrijheid is niet voor iedereen weggelegd. Het vraagt veel van je organisatievaardigheden en doet een beroep op je verantwoordelijkheid.
Wij bieden een omgeving waar ontwikkeling, innovatie en kwaliteit hoog in het vaandel staan met daarbij veel mogelijkheden voor eigen initiatief.
Het enthousiasme van Stefan en de passie die binnen de organisatie leeft is voelbaar. Niet alleen de mensen maken de organisatie, ook het technische proces omtrent de fitting blijft dynamisch. “We luisteren naar de klant. Een voorbeeld is een aanvraag uit Amerika. De klant wilde dikkere fittingen dan degene die wij in ons assortiment hebben. De onze waren ‘niet spartaans genoeg’. Ze wensten een dikwandige fitting die nog robuuster is. Deze hebben wij zo weten te ontwikkelen waardoor ze toepasbaar zijn op de manier zoals de klant wenst. Wat Aalberts integrated piping systems belangrijk vindt is het leveren van kwaliteit en dit proces gaat on and on. “Je blijft nieuwe inzichten krijgen, het is niet zo dat alles direct werkt. Soms is het frustrerend, maar wanneer je iets ontwikkelt dat werkt spring je een gat in de lucht!”
Aalberts integrated piping systems is een organisatie waar je jezelf kan blijven ontwikkelen, van starter tot ervaren Engineer: voor iedereen zijn er mogelijkheden.
Job Alert

ontvang de nieuwste vacatures